Приходит ночная мгла,  Я вижу тебя во сне.  Обнять я хочу тебя  Покрепче прижать к себе.  Окутала всё вокруг - зима  И кружится снег.  Мороз - как художник,  В ночь, рисует узор на стекле...  Едва отступает тьма  В рассвете холодного дня, Исчезнет твой силуэт,  Но, греет любовь твоя...

Причини карієсу дітей

| | Категория: Статьи

 

Причини карієсу дітей

 

Карієс у дитячому віці є поширеною стоматологічною проблемою серед дітей молодшого віку. Руйнування зубів може значно вплинути на загальний стан здоров'я дитини, її самопочуття і навіть на здоров'я порожнини рота в майбутньому. Розуміння причин карієсу в дітей має вирішальне значення для ефективного запобігання та лікування цього захворювання. У цій статті розглядаються різні чинники, що сприяють виникненню карієсу в дітей.


Розуміння карієсу

Руйнування зубів відбувається, коли бактерії в роті перетворюють цукри та вуглеводи з їжі, яку ми їмо, на кислоти. Ці кислоти поступово руйнують зубну емаль, що призводить до утворення порожнин або отворів у зубах. Діти, особливо з поганою гігієною порожнини рота, схильні до карієсу.


alt

Фактори, що сприяють утворенню карієсу в дітей

Погана гігієна порожнини рота

Неправильне чищення зубів щіткою і зубною ниткою сприяє розмноженню бактерій у роті, що збільшує ризик розвитку карієсу. Батьки повинні навчати своїх дітей правильної гігієни порожнини рота, включно з регулярним чищенням зубів щіткою і зубною ниткою, щоб підтримувати гарне здоров'я порожнини рота.

Надмірне споживання цукру

Часте вживання солодких продуктів і напоїв піддає зуби тривалому впливу кислоти, що призводить до руйнування зубів. Батьки повинні заохочувати збалансовану дієту з низьким вмістом цукру та обмежувати споживання дитиною цукерок, газованих напоїв і солодких закусок.


Нечасті стоматологічні огляди

Регулярні стоматологічні огляди необхідні для виявлення та запобігання карієсу. Відтермінування або ігнорування візитів до стоматолога може призвести до непомічених проблем зі здоров'ям порожнини рота, включно з карієсом у дітей. Дітям слід починати відвідувати стоматолога https://moms.ua/ з першого дня народження.


Нестача фтору

Фтор сприяє зміцненню зубної емалі та захищає від карієсу. Недостатній вплив фтору з водопровідної води або стоматологічних продуктів може збільшити ризик карієсу. Використання фторованої зубної пасти і пиття фторованої води може допомогти запобігти дитячому карієсу.


Генетика

Генетичні чинники можуть впливати на сприйнятливість людини до карієсу. У деяких людей від природи може бути слабша зубна емаль або більша кількість бактерій, що викликають карієс, що робить їх більш схильними до дитячого карієсу. Регулярний догляд за зубами стає ще більш важливим для людей з генетичною схильністю.


Своё Спасибо, еще не выражали.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
    • 0
     (голосов: 0)
  •  Просмотров: 9570 | Напечатать | Комментарии: 0
Информация
alert
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.
Наш литературный журнал Лучшее место для размещения своих произведений молодыми авторами, поэтами; для реализации своих творческих идей и для того, чтобы ваши произведения стали популярными и читаемыми. Если вы, неизвестный современный поэт или заинтересованный читатель - Вас ждёт наш литературный журнал.